Već nekoliko godina aktivno radimo na promociji Plitvičkih dolina, područja sjeverno od Plitvičkih jezera koje ima mnoštvo sadržaja od kulturne, povijesne i tradicijske važnosti.

U međuvremenu, mnogo se radilo na brendiranju same destinacije – Plitvičkih dolina. Doline su sve prepoznatljivije među domaćim, ali i inozemnim turistima, o čemu govori sve više upita koji nam svakodnevno pristižu. Ideja Plitvičkih dolina je pokazati turistima da i sjeverno od Plitvičkih jezera postoji mnogo ljepote te kvalitetne ponude, kako smještaja tako i sadržaja i događanja.

S ciljem razvoja kvalitetnih sadržaja destinacije ove godine pokrećemo novo događanje pod nazivom – Legendama Plitvičkih dolina. Riječ je o događanju koje će ujediniti povijesne, kulturne i tradicijske ličnosti i likove koji su vezani za područje Općine Rakovica.

Povijesni čuvari kule kod Drežnika

Kod kule Stari grad Drežnik na događanju će sve posjetitelje dočekati Serežani, povijesni čuvari kule, i ispričati posjetiteljima svoju priču i značaj.

Eugen Kvaternik kao nezaobilazna ličnost

Iz vremena Rakovičke bune, događanju Legendama Plitvičkih dolina pridružiti će se i Eugen Kvaternik. Ispričati će priču o svom životu, razlozima pokretanja Rakovičke bune i njenom završetku.

Korana kao lik – o važnosti rijeke

S obzirom da je rijeka Korana nezaobilazna ljepotica koja u današnja vremena razdvaja Ličko-senjsku i Karlovačku županiju, na događanju koje će se održati kod Starog grada Drežnika, pridružiti će se i rijeka Korana. Podno kule, Korana će kao lik ispričati zašto je voda bila od presudne važnosti kroz povijest Plitvičkih dolina.

Program događanja Legendama Plitvičkih dolina biti zanimljiv i raznovrstan, a održati će se 17. lipnja 2017. godine s početkom u 11 sati. Uz program za djecu; igra izgradnje suhozida, oslikavanje lica, igru arheološkog nalazišta te kreativne radionice izrade nakita naroda Japoda, naći će se i edukativno rekreativna zabava za odrasle.

Više detalja o događanju biti će uskoro poznato na našoj web stranici te društvenim mrežama Plitvičke doline – Rakovica (Facebook) te Instagramu plitvice_rakovica. Pratite nas!

X
COVID-19 INFORMATION