Humanitarna utrka 09.07.2017. – „Petica za Maria“

RAKOVICA – Mario Špehar, devetogodišnji je teško bolesni dječak iz općine Rakovica za kojeg će iduće nedjelje, 09. Srpnja, trčati svi koji mu žele pomoći. Naime, Općina Rakovica i Atletski klub Plitvice odlučili su utrkom na 5 i 10 kilometara te bogatim programom potaknuti ljude da pomognu Marijevoj obitelji.

On je dijete koje je slijepo od rođenja i najmlađi je član Udruge slijepih Karlovačke županije USKA-e, a uz to ima i još četiri dijagnoze od kojih je jedna cerebralna paraliza. Dijete se hrani na sondu i situacija je jako teška, kaže predsjednik AK Plitvice Leopolod Špehar.

Marijevo liječenje je veliki financijski teret za roditelje, a osim toga i stariji brat David je dijete koje ima zdravstvenih problema. Otac je sezonski zaposlen, a majka je primorana biti od 0-24 uz Maria i starijeg Davida koji ima problem sa sluhom.

Humanitarna utrka pod nazivom „Petica za Maria“ održat će se na 5 i 10 kilometara, start utrke je iz Čatrnje, od kud je i Mario.

Naša općina je bogata turističkim sadržajima. Tu su i Baraćeve špilje, i kula Stari grad, Ranch Dolina jelena i Ranch Terra. Od nedavno imamo otvoren i zipline, tu je i blizina Nacionalnog parka Plitvička jezera tako da imamo pregršt sadržaja i svi koji dođu naći će nešto za sebe i na kraju ćemo trčati za Marija i pomoći mu, pozvao je Špehar.

Svi prijavljeni trkači dobit će i 50 posto popusta za novopostavljeni zipline u Selištu Drežničkom (Adrenalin park Plitvice). A tri prvoplasirana trkača osvojit će besplatan ulaz U Ranch Dolinu jelena, te će moći sa sobom povesti još jednu osobu. Do sada se odazvao velik broj volontera koji će urediti i označiti staze, postaviti binu, baviti se samom organizacijom, koji će na dan utrke za simbolične iznose prodavati majice, hranu i piće, a sav prilog ide u svrhu pomoći našem Mariu. Utrka je pod pokroviteljstvom Općine Rakovica, a u ovu hvale vrijednu humanitarnu akciju uključili su se i brojni drugi, TZO Rakovica, Ranch Dolina jelena, Adrenalin park Plitvice, Ranch Terra, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području općine Rakovica – Baraćeve špilje, Nacionalni park Plitvička jezera, HGSS koji će se pobrinuti za sigurnost svakog trkača te pomoći oko izmjere i definiranja staza, MUP i brojni ugostitelji te drugi.

Oni pak koji ne mogu trčati za njega svoju donaciju u novcu mogu uplatiti na žiro račun Atletskog kluba Plitvice IBAN: HR1123400091110866438 uz naznaku „PETICA ZA MARIA“, a osim novca može se donirati i hrana te odjeća.

Prijave za utrku su na 098/945-91- 65 ili na e-mail kluba  a.k.plitvice@gmail.com

HVALA SVIMA KOJI NA BILO KOJI NAČIN SUDJELUJU U OVOJ HUMANITARNOJ AKCIJI!

Svi ste dobro došli, vidimo se!

X
COVID-19 INFORMATION